top of page

IKRA Festival


În perioada 1 - 5 martie, stațiunea montană "Rosa Khutor" din Soci, pentru prima dată, găzduieşte Food Festivalul Internațional Ikra. Este prima ediţie a festivalului care reuneşte chefi internaţionali şi ruşi, împreună timp de 4 zile gătesc, ţin ateliere gastronomice şi se împart cu experienţa lor pentru publicul larg. Festivalul este vizitat de genii gastronomie recunoscute din întreaga lume: Massimo Bottura, al cărui restaurant Osteria Francescana din Modena astăzi conduce pe lista World’s 50 Best Restaurants, Ana Roche - cea mai bună femeie bucătar în conformitate cu World’s 50 Best Restaurants-2017. Rodolfo Guzman - liderul clasamentului latino-american, Norbert Niderkofler - fondatorul festivalului Care’s, şi alţii. De asemenea la festival vor participa şi unii dintre cei mai buni bucătari ai Rusiei: Vladimir Mukhin (White Rabbit, Moscova), Anatoli Kazakov (Selfie, Moscova), Dmitry Blinov (Duo Gastrobar, Tartarbar, St. Petersburg), Dmitry Zotov (Haggis Pub & Kitchen, Zotman Pizza Pie, Moscova).

Misiunea Festivalului Gastronomic Ikra este de a promova turismul intern, culturii gastronomice din Rusia și includerea gastronomie ruse în contextul mondial. Este o idee foarte frumoasă care, cred eu că, ar trebui preluată şi în România, pentru că e loc şi pentru cultura noastră gastronomica, care e atât de diferită şi poate fi atât de frumos expusă. Desigur că există astfel de festivaluri în întreaga lume, dar m-a impresionat dorinţa ruşilor de a demonstra că au cu ce se mândri, o calitate care trebuie să există la orice popor. În Primele zile au evoluat pe scenă Massimo Bottura, Ana Roşe şi Vladimir Mukhin, trei chefi total diferiţi, dar care emana o pasiune nebună pentru gastronomie, când vezi cu câtă atenţie şi drag pune chiar şi un strop de ulei în farfurie te ia cu fiori şi vrei să fii acolo lângă ei, să te molipseşti şi mai mult de bunul gust pe care îl duc în lume.

Vladimir Mukhin: "Este timpul s-a dezvoltăm bucătăria rusă. Toată lumea vorbește despre Rusia, și mulți bucătari doresc să vină la noi. Ei sunt interesați de produsele noastre, reţete, tradiții, acestea îi inspira pe mulţi chefi de talie mondială - este imposibil să nu fii mândru de asta! Festivalul Gastronomic de la Sochi - primul pas spre a transforma bucătăria rusă într-un trend mondial". Mi-am propus anul viitor să ajung acolo şi să gust din acea atmosferă, care anul acesta am simţit-o la mii de km distanţă

Aici http://ikrafest.com/ gasiti mai multe informatii despre acest minunat festival.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page