top of page

Bucataria - sufletul casei!


Bucătăriile, fără îndoială, sunt inima oricărei case. Pentru că acel spaţiu adună oameni, acolo petrecem dimineţile la cafea, facem planurile pentru ziua ce urmează, şi servim cina împărtăşindu-ne impresiile zilei, acolo adunăm prietenii şi sărbătorim sau ne plângem. Bucătăria are lumea ei, care inundă casa cu arome nemaipomenite, mirosul de cafea şi croissante dimineaţa, sau cu sunete ce îţi lasa gura apă, cum ar fi: sfârâitul untului în tigaie. Procesele din bucătărie cu siguranţă impresionează, dar pentru aţi dori să petreci timpul în acel spaţiu e nevoie şi de un background care să atragă. Astfel, designul bucătăriei are un rol decisiv în crearea atmosferei.

Tendinţele se schimba de la sezon la sezon, dar exista şi anumite criterii pe care respectându-le poţi crea acel spaţiu ce nu te lasa să pleci de acolo şi devine acel "acasă" pe care ni-l dorim toţi să-l avem acolo unde locuim. Cel mai indicat ar fi să creăm un spaţiu destul de neutru care să ne permită la o anumită perioadă de timp să schimbăm lucruri mici dar cu un impact major în acel spaţiu, ar fi indicat pe acel background neutru să combinaţi lemnul cu metal şi ceva pete de culoare. Culoarea poate fi adusă de electrocasnice, ustensile sau condimente.

Cu siguranţă albul din bucătărie nu se va demoda niciodată şi e un background foarte bun pentru spaţiu care în timp va aduna multe lucruri mici ce riscă să-l aglomereze, dar dacă luați în considerare bucătăria ca o extindere a spațiilor de locuit (living) și de luat masa, atunci e mult mai simplu să nu mai fie "bucătăria atât de bucătărie". Iar ca funcţiunea să nu împiedice stilul să comunice cu restul locuinţei, folosiţi elementele de interior cum ar fi: mobilă, iluminat şi detalii decorative de coeziune cu spaţiile adiacente astfel veţi obţine sentimentul de unitate a casei.

Sa nu va fie frica de negru in bucatarie! De multe ori am auzi fraza ca negrul nu e bine sa fie folosit in interioare, mai ales daca sunt mici, total gresit! Conteaza doza de negru, echilibrul e foarte important oriunde, cu atat mai mult in decorare.

Finisajele întunecate pot aduce chiar o raza de lumina in spațiile de gătit. Cum bucătăriile albe continuă să domine, o liniuță de negru reprezentata de robinete negre, pandantive din oțel slefuit sau mânere dulapurilor din material negru mat, pot oferi un contrast ridicat și să actualizeze instantaneu spatiul "obosit".

Şi în design la fel ca în bucătărie e important să ai curaj, să combini lucruri care la prima vedere ţi se par că nu au nimic în comun, să experimentezi, dar niciodată să nu uiţi de echilibru. Iar cel mai important ingredient este pasiunea, pune suflet în ceea ce faci şi cu siguranţă vei obţine ce-ţi doreşti.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page